Pavlova cu căpșuni

Credit foto: Brett-Mulcahy/Fotolia.com
Credit foto: Brett-Mulcahy/Fotolia.com
Credit foto: Brett-Mulcahy/Fotolia.com

Ingr. pt. 10 bucăți
• 5 albușuri • sare • 250 g zahăr • 1 linguriță oțet • esență de vanilie
• 1 lingură cafea instant • 200 ml frișcă
•1 plic zahăr vanilat • 500 g căpșuni

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se desenează pe ea un cerc (Ø 22 cm), cu creionul. Suprafața cercului se unge cu puțină grăsime. Se bat al­bu­șu­rile cu 1 praf sare și zahăr. Se înglobează oțet, esență de vanilie și cafea solubilă.
Compoziția de bezea se repartizează cu lingura în cercul de pe hârtia de copt. În mijloc se face o adâncitură.
Se reduce temperatura din cuptor la 100 ºC și se coace blatul cca 90 min.
Se oprește focul și se lasă să se răcească blatul înăuntru.
Frișca se bate cu zahărul vanilat și se repartizează pe mijlocul blatului. Se acoperă cu căpșuni.

Preparare: 20 min.
Coacere: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*