Patéuri cu fructe

credit foto: F. Provaznik
credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 20 bucăți
• 450 g aluat de foi • făină pentru planșetă
• 1 ou • 3 linguri pesmet • 150 g mure congelate
•2 lingurițe dulceață de zmeură
• 4 linguri zahăr brun • 20 biscuiți mici și rotunzi
• zahăr pudră

Se presară făină pe planșetă și se întinde o foaie de aluat; se decupează din ea 20 discuri (Ø 8 cm). Marginile se ung cu ou bătut și în mijlocul fiecărui disc se presară pesmet și se așază mure și dulceață; se acoperă cu  un biscuit. Se trage aluatul dinspre margini spre centru, acoperind biscuitul; se lipește bine.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se așază prăjiturile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea lipită în jos. În partea de sus se crestează ușor cu o foarfecă. Se ung cu ou, se presară zahăr și se coc 6 min. Se reduce apoi temperatura din cuptor la 180 ºC și se mai lasă să se ru­menească 10 min. Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*