Pateuri cu carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 ceapă • 1 ardei gras roșu • 600 g carne tocată
• 100 g măsline verzi tocate • 1 ½ chimen măcinat
• 1 linguriță chili • 50 g stafide • 1 ou
Aluat: • 100 g unt • 250 g brânză de vaci • 450 g făină

Într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă ceapa tocată și ardeiul gras tăiat cuburi. Se prăjesc la foc mijlociu, cca 3 min. Apoi se întețește focul și se adaugă carnea; se prăjește cca 6 min. Se adaugă măslinele, chimenul, chili, stafidele, sare și piper. Se fierb în continuare până ce se evaporă lichidul. Se lasă să se răcească umplutura.
Se bate untul cu brânză; se adaugă făina, se amestecă și se frământă aluatul.   Se împarte aluatul în trei porții, care se înfășoară în folie transparentă; se dau la frigider cca 30 min.
Se întinde o foaie de aluat și se taie bucăți (Ø 10 cm). În mijlocul fiecărei bucăți se așază 1-2 linguri de umplutură. Se ung marginile cu apă, se pliază și se presează cu dosul furculiței.
Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ou bătut.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se coc pateurile cca 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*