Pateuri cu carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

20 bucăți / Prep.: 40 min.
• 1 ceapă • 400 g carne de porc tocată • 8 caise uscate
• 1 mână pătrunjel tocat • sare, piper • 350 g aluat de foi • 1 ou

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Ceapa se toacă și se amestecă împreună cu carnea și caisele tocate, pătrunjelul, sare și piper.
Se întinde o foaie de aluat de 30×40 cm și se taie în 2 fâșii, care se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
În mijlocul fiecărei fâșii se așază pe lung câte o por­ție de carne. Se ung marginile cu ou bătut și se rulează.
Din fiecare fâșie se taie câte 10 felii, iar fiecare pateu astfel obținut se crestează în partea de sus. Se coc cca 15 min.

Sfat: alături se servește un cocteil cald și alcoolic
Hot apple pentru 6 pahare:
Se toarnă într-o crăticioară 100 ml Bourbon. Se adaugă 4 fructe de ienupăr, 2 batoane de scorțișoară și un măr tăiat felii. Se adaugă 700 ml cidru demidulce și se încălzesc puțin. Se ia vasul de pe foc înainte de a ajunge la fierbere.
Se servește fierbinte, în pahare termorezistente.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*