Pateu de ficat (preparat la microunde)

Credit foto: Marco-Mayer/Fotolia.com
Credit foto: Marco-Mayer/Fotolia.com
Credit foto: Marco-Mayer/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g ficăței de pasăre foarte proaspeți
• 140 g bacon afumat
• 1 ceapă • 40 g unt • 1 lingură coniac
• 150 ml smântână grasă • 1 foaie de dafin
• sare, piper

Se curăță ficățeii de pasăre de vase de sânge, eventualele urme de fiere sau grăsime. Se cu­răță ceapa și se toacă.
Se ta­ie cuburi baconul și ficățeii.
Se așază într-un bol pentru microunde 20 g unt și ceapa; se acoperă și se dau la cuptor cca 1 min. la 900 W.
Se adaugă fi­că­țeii, baconul și coniacul. Se a­co­­pe­ră și se mai coc la cuptor 5-6 min. la 400 W.
Se scurge și se pasează cu smântână, sare și piper.
Se pune conținutul într-o formă de ceramică; se pune deasupra o foaie de dafin.
Restul de unt se topește în cuptorul cu mi­cro­unde la 900 W timp de 30 de secunde.
Se toar­nă apoi peste pateu și se dă la rece cca 12 ore. Se ser­veș­te cu salată și pâine prăjită caldă.
Preparare: 30 min.
La cuptor: 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*