Păstrăvi umpluți cu verdeață

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune preparate rafinate la grătar.

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 păstrăvi (a 300 g)
• 1 ceapă
• 3 căţei de usturoi
• 1 legătură pătrunjel
• 3 linguri    ulei
• 2 linguri vin alb
• 1 lămâie • sare, piper

1 Se toacă fin ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Se încinge uleiul în tigaie, se călesc ceapa şi usturoiul, se stinge cu vinul şi se dă într-un clocot. Se adaugă pătrunjelul, se potriveşte de gust, se lasă să se răcească.
2 Păstrăvii se spală cu apă rece pe dinafară şi pe dinăun­tru. Se usucă prin tamponare cu un prosop de hârtie, se con­dimentează cu sare şi piper
pe dinăuntru, apoi se umplu
cu amestecul de pătrunjel.
Se ung cu puţin ulei pe partea exte­rioară şi se frig la grătar, câte 5 minute pe fiecare parte. Se servesc pe farfurie, cu câte un sfert de lămâie drept decor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*