Păstrăv la cuptor

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 păstrăvi mici curățați
• sare de mare grunjoasă • piper
• 8 linguri verdeață tocată (pătrunjel, salvie, ceapă verde, cimbru, usturoi verde)
• 2 lămâi • ulei

Se spală peștii și se șterg cu prosoape de hârtie.
Se sărează și se piperează peștii pe dinafară și pe dinăuntru.
Se umplu peștii cu amestecul de verdețuri. Cu un cuțit ascuțit se crestează pielea peștilor.
Se stro­pesc cu sucul de la o lămâie și se lasă să se marineze la frigider 15 min.
Se șterg bucățile de pește, se ung cu ulei, apoi se așază în tigaie și se frig pe fiecare parte 8-10 min. sau se coc cca 20 min., în cuptorul încins la 200 ºC.
Se așază păstrăvii pe farfurii și se stropesc cu suc de lămâie.
Se servesc cu fâșii de legume fripte și/sau stropite cu zeamă de lămâie.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*