Păstrăv în sos de vanilie

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune un sos dulce, inedit pentru pește, plus niște surprize crocante: inimioare din aluat de foi

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 2 porții
Pentru inimioarele de aluat
• 250 g aluat de foietaj • 1 lingură făină • 1 gălbenuș • 1 linguriță lapte
Pentru sos
• 100 ml suc de portocale • sare, piper •1 lingură suc de lămâie •100 ml vin alb •50 ml supă de pește •1 baton de vanilie
Pentru pește
•300 g filé de păstrăv tăiat fâșii •30 g unt sub formă de fulgi
1 Se întinde o foaie de 
foietaj groasă de cca 3 mm. Se decupează inimioare cu o formă specială și se așază pe 
o tavă tapetată cu hârtie de copt; se lasă la frigider 15 min. Se ung cu gălbenuș bătut cu lapte și se coc 8-10 min. la 
cuptorul încins la 220 ºC.
2 Pentru sos, se așază toate ingredientele într-o tigaie și se lasă să dea în clocot. Se introduc filéurile de pește condimentate în prealabil și se lasă să se înmoaie 2-3 min. (în tigaia acoperită cu capac, lăsată pe plita stinsă, pentru a nu fierbe). Se scot și se țin la cald în cuptorul încălzit la 70 ºC. Se lasă să fiarbă sosul până își reduce volumul la 100 ml; se adaugă untul și se amestecă, pentru a se topi. Nu se lasă să fiarbă! Se condimentează după gust. Acest sos se dispersează pe farfurie, deasupra se pune peștele și se ornează cu ini­mioarele de foietaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*