Păstrăv cu vinete

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 1 ardei gras roșu • 1 dovlecel
• 1 vânătă • 4 fileuri păstrăv
• 2 căței de usturoi • 2 fire oregano
• 1 lingură ulei
Salată: • 2 mere • 1 căpățână salată verde • 2 linguri muștar
• 1 lingură oțet • 150 ml iaurt • sare

Se curăță ardeiul gras de cotor, semințe și pielițele albe; pulpa se taie fâșii. Se spală vânăta și dovlecelul și se taie felii subțiri; se așază într-un castron și se picură ulei.
Într-o tigaie, se prăjesc fâșii de ardei gras, vinete și dovlecei.
Se încinge cuptorul la 200 °C și peștele se taie pe lung în câte 2 fâșii; se ung cu usturoi pisat, se presară sare și frunzulițe de oregano.
Se așază fâșiile de legume pe bucățile de pește și se rulează; ruladele se leagă cu ață de bucătărie și se așază într-o formă de sufleu unsă cu puțin ulei; se coc la cuptor 10 min.
Se prepară salata: se curăță merele și se taie felii. Se taie fâșii salata iceberg. Se amestecă într-un castron cu muștar, oțet și iaurt; se sărează și se piperează. Se servește alături de rulourile de pește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*