Păstrăv cu migdale

Credit foto: Tomo-Jesenicnik/Fotolia.com
Credit foto: Tomo-Jesenicnik/Fotolia.com
Credit foto: Tomo-Jesenicnik/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 9 linguri unt
• 8 linguri migdale decojite
• 4 păstrăvi
• 1 1/2 lingurițe suc de lămâie
• sare, piper

Se așază 5 linguri de unt într-un bol și se topesc la cuptorul cu microunde timp de cca 30 se­cunde. Se adaugă migdalele și se încălzesc, descoperite, la cuptorul cu microunde timp de cca 3 minute, până se rumenesc ușor. Se amestecă ocazional. Se pun deoparte.
Se așază peștele într-o farfurie termorezistentă. Se așază pe fiecare pește câte o lingură de unt și se stropește cu suc de lămâie, sare și piper. Se acoperă cu hârtie de copt și se încălzește 7 min. Se presară migdale și se scoate hârtia de deasupra; se mai încălzește la microunde timp de cca 2 min.
Preparare: 10 min.
La cuptor: cca 14 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*