Pastetă de iepure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 500 g carne de iepure • 2 ouă
• 100 ml vin alb • sare, piper
• 200 g slănină împănată • 50 g semințe de pin
• 150 g șuncă feliată • slănină pentru formă

Se taie carnea cuburi și se dă de mai multe ori prin mașina de tocat. Apoi se adaugă ouăle, vinul, sare și piper; se amestecă. Se adaugă slănina tăiată cubulețe, precum și se­min­țele de pin; se amestecă.
Se încinge cuptorul la 160 ºC. Se tapetează forma de pastetă cu felii de slănină. Se umple cu amestecul de carne, apoi se așază într-o tavă și se toarnă apă până ajunge la ju­mătatea înălțimii formei de pastetă. Se coace la cuptor 1 oră.
Pasteta se lasă să se răcească și se dă la frigider peste noapte. Apoi se scoate din formă și se taie felii. Se servește pe pâine.
Preparare: 30 min. Coacere: 60 min. Răcire: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*