Pastetă de fazan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 3 ore și 20 min.
• 150 g bacon • 1 ceapă
• 200 g slăninuță
• 500 g piept de fazan
• sare • piper asortat din râșniță
• cuișoare măcinate • nucșoară măcinată
• scorțișoară măcinată • 100 ml supă
• 150 g ficat de vițel
• 2 chifle • 150 ml smântână
• 3 gălbenușuri

Se taie mărunt baconul, se prăjește. Se toacă ceapa și se adaugă în tigaie;  se prăjește. Apoi se adaugă slăninuța   și pieptul de fazan, tăiate cuburi;  se sărează, se condimentează, se adaugă supa și se înăbușă.
Se lasă să se răcească amestecul și  se adaugă cubulețe de ficat și de chifle, precum și smântână. Se pasează, apoi se înglobează gălbenu­șul și se potr­i­vește de sare și piper, după gust.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se așază amestecul într-o formă de chec și se acoperă cu folie de aluminiu; se înțeapă din loc în loc. Se așază la bain-marie și se coace cca o oră și jumătate, la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*