Pastetă cu carne de pui

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 porții
• 300 g mușchi țigănesc • 500 g carne de pasăre • 200 g slănină • 60 g merișoare uscate
• 1 cățel de usturoi • 6 frunze de salvie • 2 fire de cimbru
• 40 ml vinars • ¼ linguriță de coriandru măcinat • ¼ linguriță de cuișoare pisate • 1 praf
de macis (flori de nucșoară) • 1 foaie de dafin

Se taie cuburi (2×2 cm) muș­chiul țigănesc, carnea de pasăre și slănina; se dau prin mașina de tocat. Se pun într-un castron și se adaugă merișoa­re­le, usturoiul pisat, salvia și cimbrul. A­poi se toarnă vinarsul, se presară mirodeniile și sare.
Compoziția de carne se așa­ză în formă, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să stea la frigider 1 oră. Între timp, se în­cinge cuptorul la 160 ° C. Forma cu carne se așază într-o formă de sufleu și se toarnă apă astfel încât nivelul ei să fie la jumătatea înălțimii formei cu car­ne. Se coace la cuptor 1 oră, apoi se lasă să se răcească și se dă la frigider peste noapte. Se servește cu pâine prăjită.

Preparare: 100 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*