Paste cu spanac la cuptor

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

• 500 g frunze de spanac
• 3 linguri unt • 1 ceapă
• 3 căței de usturoi • 120 ml smântână • 400 g paste scurte (de exemplu, rotițe) • 1 lingură ulei • 100 g cașcaval ras • 3 ouă • unt pentru uns forma • 40 g parmezan ras • piper, sare

Se taie frunzele de spanac bucăți. Ceapa tocată se prăjește într-o tigaie adâncă, în unt. Se adaugă spanacul și se călește 2-3 min., amestecând. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul pi­sat cu sare și piper. Se lasă să se răcească și se înglobează smântâna.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indica­țiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se adaugă un strop de ulei și se amestecă.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Într-un castron se bat ouăle, se adaugă cașcaval, sare și piper. Se amestecă pastele cu ouă, se așa­ză într-o formă de sufleu un­să și se pun deasupra cuburi de unt. Se coc la cuptor 15 min., apoi se scot, se presară parmezan și se mai coc 15 min.
Preparare: 40 min. 
La cuptor: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*