Paste cu pui la cuptor

Credit foto: Joe Gough/2012/shutterstock.com
Credit foto: Joe Gough/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g paste scurte
• sare
• 3 filéuri de piept de pui (à 160 g)
• 1 mână de spanac
• 1 cățel de usturoi
• 40 g roșii uscate în ulei
• 3 ouă
• 150 ml smântână
• piper
• nucșoară
•3-4 linguri cașcaval ras

1 Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie carnea fâșii de 1 cm lățime. Se toacă usturoiul. Se lasă să se scurgă roșiile uscate și se taie fâșii.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se lasă să se scurgă macaroa­nele. Se bat ouăle cu smântână; se adaugă sare, piper și nucșoară, urmate de usturoi și 2 linguri de cașcaval ras.
3 Într-o formă de sufleu unsă cu grăsime se așază paste, fâșii de carne de pui, spanac și roșii. Se repartizează deasupra uniform amestecul de ouă și se presară restul de cașcaval ras.
4 Se coc pastele la cuptor timp de cca 40-50 min., până se rumenesc. Se servesc cu salată verde.

Amatorii de picanterii pot să adauge în apa de la fiert jumătate de ardei iute tocat sau 1-2 picături sos tabasco. Dacă în schimb se adaugă fire de verdeață proaspătă (de exemplu cimbru), se obține o notă parfumată mediteraneană cât se poate de plăcută.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*