Paste cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 ardei grași roșii • 2 linguri ulei de măsline • 1 morcov
• 1 ceapă franțuzească
• 2 căței de usturoi • boia iute
• 2 linguri bulion • 1 conservă roșii decojite • 1 legătură
coriandru proaspăt • 300 g spaghete • sare, piper

1 Se coc ardeii la cuptor până ce le crapă pielea, apoi se așază într-o oală și se acoperă cu capacul. După 20 min. se decojesc și se curăță de cotoare. Se taie pulpa felii.
2  Se toacă ceapa și morcovul se rade. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc legumele cca 5 min. Se adaugă usturoiul tocat, apoi bulionul și boiaua. Se mai prăjesc 1 min., apoi se adaugă roșiile din conservă și o ceașcă de apă. Se sărează, se piperează și se lasă să se înăbușe la foc moale 10 min.
3 Între timp se fierb spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj. Se amestecă împreună cu legumele și se servește rapid, cu coriandru.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*