Paste cu conopidă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 400 g paste scurte (de ex. fussili sau penne)
• sare • 800 g buchețele de conopidă
• 1 ceapă roșie tăiată inele • 6 felii slănină împănată, tăiată mărunt
• 3 căței de usturoi • 4 linguri ulei de măsline extra-virgin
• boabe de piper asortate, pisate
• 2 linguri pesmet • 2 linguri pătrunjel tocat
• cca 100 g parmezan ras

Pastele se fierb al dente, într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg și se păstrează 100 ml lichid. Buchețelele de conopidă se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se adaugă ceapa, slăninuța și usturoiul. Se toarnă 2 linguri de ulei; se sărează și se piperează.
Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coace cono­pida cca 15 min. Se amestecă din când în când.
Se amestecă pesmetul cu parmezan și restul de ulei. Într-un castron mare se ames­tecă pastele cu conopidă, se presară pătrunjel și eventual se toarnă apă de la fiert.
Se repartizează com­po­ziția în 4 forme unse cu ulei și se presară deasupra amestecul de pesmet.
Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coace cca 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*