Paste cu ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 90 min.
• 100 g ciuperci uscate • 1 ceapă
• 1 lingură unt • 2 linguri ulei de măsline
• cimbru • chimen măcinat • sare, piper
• 400 g paste scurte (penne, rigatoni, fussili, farfale)
• 200 ml lapte • 100 ml smântână
• 200 g cașcaval ras • unt pentru uns forma

Ciupercile se înmoaie cca 30 min. în apă rece. Ceapa se curăță și se toacă.
Se încing într-o cratiță untul și 1 lingură ulei de măsline; se adaugă ceapa și se călește la foc mijlociu.
Se scurg ciupercile și se taie mărunt; se condimentează cu cimbru, chimen și piper. Se adaugă puți­nă apă de la ciuperci și se fierbe 20 min.
Se fierb pastele al dente, într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se trec pastele prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă și se amestecă împreună cu restul de ulei.
Se amestecă laptele cu smântână, se înglobează 100 g cașcaval ras; se amestecă până ce se topește cașcava­lul.
Se încorporează amestecul de ciuperci, se potrivește după gust de sare și piper; se ia de pe foc.
Se așază pastele într-un castron mare și se amestecă împreună cu sosul. Se ung cu unt 4 forme mici de sufleu și se repartizează pastele cu ciuperci.
Se presară restul de cașcaval. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coace cca 17 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*