Paste cu broccoli și carne de crab

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 g frunze de broccoli
• 1 praf bicarbonat de sodiu • 320 g paste Garganelli (sau alte paste scurte)
• 50 g unt • 210 g carne de crab
• 20 g cimbru • 100 ml ulei de măsline
• 20 g usturoi • 5 g ardei iute
• 50 ml supă de legume • 20 g parmezan • sare

Se opăresc frunzele de broccoli în apă clocotită cu un praf de bicarbonat; se scot din apă după 5 secunde și se transferă imediat într-un vas cu gheață – numai așa frunzele își păstrează cu­loarea verde frumoasă.
Se pun la fiert pastele în apă clocotită și se fierb al dente. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă cimbru și carne de crab; se încălzesc, nu se prăjesc. Se pasează frunzele de broccoli cu câteva cuburi de gheață, 50 ml ulei de măsline și sare. Într-o tigaie se încinge restul de ulei și se prăjesc usturoiul tocat și ardeiul iute; se stinge cu supă și se adaugă pastele, apoi amestecul de broccoli și parmezanul. Se amestecă bine și se repartizează pe farfurii. Deasupra se așază carne de crab și se decorează cu câte o frunză de broccoli.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*