Păstăv cu migdale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 lămâi • 4 păstrăvi proaspeți
• 50 g unt
• 100 ml vin alb sec
• 50 g fulgi de migdale prăjiți
fără adaos de grăsime
• 2 linguri pătrunjel tocat
• sare, piper

Se taie lămâile în câte 8 felii. Se spală peștii sub jet de apă rece și se șterg cu prosop. Se sărează, inclusiv în interior.
Se topește untul într-o tigaie și se prăjesc păstrăvii, împreună cu feliile de lămâie, cca 8 min. Se scot apoi feliile de lămâie și se întoarce peștele; se toarnă vin și se lasă să mai fiarbă la foc moale 8 min.
Se scot păstrăvii din tigaie și se așază pe farfurii. Se adaugă în tigaie migdalele și pătrunjelul, iar sosul se toarnă peste păstrăvi. Se servește imediat.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*