Pasta alla nonna

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 2 vinete • sare • 2–4 linguri făină
• ulei de floarea-soarelui • 4 linguri ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi • 1 ceapă curățată și tocată
• 500 g roșii decojite • 400 g paste scurte (rigatoni)
• 100 g parmezan • piper • frunze de busuioc

Se spală vinetele și se taie felii subțiri de 1 cm; se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se să­rează. Se lasă deoparte.
După 15 min. se șterg vinetele cu un prosop de hârtie și se tăvălește fiecare felie prin făină.
Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie și se prăjesc feliile de vinete pe ambele fețe; se scot apoi pe prosoape de hârtie și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime.
Se fierb pastele al dente, conform indicațiile de pe ambalaj.
Între timp, se încing în tigaie 3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc usturoiul pisat și ceapa. Se trec roșiile prin sită; se pasează. Se îndepărtează usturoiul din tigaie și se adaugă roșiile, alături de ceapă. Se amestecă, se adaugă vinetele și se încălzesc.
Se scurg pastele și se adaugă în tigaie; se sărează și se piperează.
Se amestecă, se repartizează pe farfurii și se presară deasupra parmezan, eventual se toarnă puțin ulei. Se piperează și se presară frunze proaspete de busuioc. Se servesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*