Pasta al forno cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Prep.: 45 min.
• 2 linguri unt • 1 ceapă mică
• 300 g paste scurte • 4 roșii
• 2 ardei grași • 2 dovlecei
• 2 fire țelină • 4 fire cimbru
• sare, piper • 400 g mozzarella

Se pun pastele la fiert într-o cantitate mare de apă cu sare; se fierb al dente, conform indi­cațiilor de pe ambalaj. Se lasă să se scurgă.
Se curăță ardeii grași de cotoare, semințe și pielițele albe; pulpa se taie cubulețe.
Se curăță și se taie rondele dovleceii.
Se topește untul și se călește ceapa tocată; se adaugă țelina verde tăiată rondele și cu­bu­lețele de ardei gras.
Se prăjesc și se adaugă apoi dovleceii și felii de roșii. Se prăjesc puțin și se adaugă pastele și frunzulițele de cimbru.
Se sărează, se pipe­rează și se așază într-o formă de sufleu. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se taie mozzarella felii și se așază în formă, deasupra legumelor. Se dă la cuptor și se coace până ce brânza devine aurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*