Pască umplută cu brânză

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

După cum se știe, datina cere ca în ziua de Înălțare pe masă să fie ouă roșii, pască și cozonac, întocmai ca în ziua
de Paște!

Ingrediente pt. 1 pască
Aluat
•2 gălbenușuri
•1 plic drojdie uscată
•200 ml lapte călduț
•125 g zahăr
•500 g făină •100 g margarină • 2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură
• 7 ouă • 300 g brânză de vaci • 500 g urdă dulce • 150 g zahăr
• 4 plicuri zahăr vanilat • 300 ml smântână • 4 linguri amidon
• coaja rasă de la 1 limettă • 150 g stafide • 30 ml rom

Preparare
Aluat: se bat găl­benușurile cu sare, zahăr și zahăr vanilat. Se toarnă lapte și coaja rasă de la o lămâie. Se frământă cu făina amestecată cu drojdie uscată și margarină topită. Se lasă să crească.
Umplutură: se amestecă 6 gălbenușuri cu brânză de vaci, urdă, zahăr tos, zahăr vanilat, smântână și amidon; se adaugă coaja rasă de la 1 limettă și stafide înmuiate în prealabil în rom. Se înglobează 6 albușuri bătute. Se întinde o foaie de aluat și se așază în forma unsă; se tapetează marginile cu cordoane de aluat împletite. Se așază umplutura și se lasă să crească 10 min. în formă. Se unge cu ou bătut și se coace.
preparare: 60 min. Coacere: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*