Pască sărată cu brânză

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

După cum se știe, datina cere ca în ziua de Înălțare pe masă să fie ouă roșii, pască și cozonac, întocmai ca în ziua
de Paște!

Ingrediente pt. 12 porții
•500 g făină
•1 plic drojdie uscată
•1 linguriță sare
•1 lingură zahăr
•300 ml lapte
•60 ml ulei de măsline
•2 gălbenușuri
•semințe de susan
•500 g telemea •2 ouă
•1 linguriță leuștean tocat

1. Făina se pune într-un castron, se formează o adâncitură în care se adaugă drojdia, zahărul, gălbe­nu­șurile și uleiul și abia mai târziu sarea. Se amestecă împreună cu laptele încălzit, încorporând toată făina. Cu palmele unse cu ulei de măsline se frământă aluatul cca 15-20 minute. Se unge cu unt o formă de guguluf.
2. Pentru umplutură, se rade fin brânza și se amestecă împreună cu ouăle și leușteanul tocat.
3. Se împarte aluatul în trei porții. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde din fiecare porție de aluat o foaie pătrată; se repartizează deasupra compoziția de brânză. Se rulează fiecare și cele 3 corzi se împletesc. Se așază circular în formă și se mai lasă să crească puțin. Apoi se unge pasca și se presară susan.

Sfat În loc de brânză telemea, pasca se poate prepara și cu un amestec de brânzeturi: de exemplu, brânză dulce, telemea și caș­caval sau brânză de burduf și brânză proaspătă, sau urdă proaspătă, caș și cașcaval.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*