Pască rapidă

Credit foto: Teresa Kasprzycka/2012/shutterstock.com
Credit foto: Teresa Kasprzycka/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 16 felii
•10 biscuiți digestivi
• 50 g unt topit
• 600 g brânză de vaci
• 2 lingurițe făină • 175 g zahăr
•5 picături esență de vanilie
• 2 ouă • 1 gălbenuș
• 300 ml smântână
• 150 g stafide
• 100 ml rom • 150 g ciocolată amăruie • 100 ml frișcă lichidă
• 1 lingură zahăr pudră
• 150 g migdale rase

Preparare
1 Se pun stafidele la înmuiat în rom. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge și se tapetează cu pesmet o formă de tort (Ø 20 cm). Se zdrobesc biscuiții și se adaugă unt topit; se înglobează și se încrustează pe fundul formei. Se coace 5 min.
2 Se amestecă brânza de vaci cu făină, zahăr, esență de vanilie, ouă. gălbenuș și jumătate din cantitatea de smântână. Se înglobează stafidele și se așază pe blat; se coace 30 min.
3 Se amestecă restul de smântână cu zahăr și se toarnă peste prăjitură; se mai coace 10 min. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se topește ciocolata în frișcă fierbinte și se toarnă pe pască. Se presară migdale rase și se lasă să se întărească.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*