Pască fără aluat

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 14 bucăți
•200 g stafide •2 linguri rom •6 ouă •150 g unt moale •250 g zahăr •5 linguri griș •1 linguriță esență de vanilie
•1 plic praf de budincă de vanilie •1 kg brânză de vaci •1 praf sare

Preparare
Cuptorul se încinge la 160° C. Se tapetează cu hâr­tie de copt fundul unei forme de tort. Marginile se ung. Se înmoa­ie stafidele în rom. Se separă ouăle. Se bate untul, apoi se adaugă zahărul, găl­benușurile. Se ames­tecă gri­șul cu esență de vanilie și praf de budincă și se înglobează în unt, odată cu brânza. Se înglo­bează apoi stafidele, urmate de albușul bătut cu un praf de sare.
Aluatul se așază în formă, se nivelează și se coace 60 min. Se scoate și se lasă să se ră­corească în formă. Se răstoarnă pe un grătar de bu­cătărie și se desprinde hârtia de pe fund. Se răs­toarnă din nou și se lasă să se răcească. Pasca se servește pudrată cu zahăr.
preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*