Pască cu ciocolată

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt.
2 forme rotunde de tort
Aluat
•1 kg făină •450 ml lapte •50 g drojdie •5 ouă •250 g zahăr
•½ linguriță zahăr •4 plicuri zahăr vanilinat •coaja de la 1 lămâie
•1 1/8 pachet unt (sau margarină)
Umplutură
•100 ml miere •3 linguri cacao
•4-5 linguri smântână •100 g nuci
măcinate •1 lingură amidon
•zahăr vanilinat •scorțișoară •cardamom

Preparare
1. Pentru aluat, se încălzește laptele. Se prepară o maia din drojdie, o linguriță lapte călduț și ½ linguriță zahăr. Se adaugă puțină făină și se lasă să crească la căldură. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare, zahăr și vanilie. Se toarnă laptele fierbinte și coaja rasă de lămâie. În castronul cu făină se adaugă maiaua și compoziția de ouă. Se frământă, adău­gând treptat untul topit.
2. Se prepară umplutura: se amestecă într-un castron mierea cu cacao. Se adaugă smântână grasă, nuci, amidon și mirodenii. Se înglobează albușurile bătute. Într-o formă unsă, se așază o foaie de aluat; se acoperă cu umplutu­ra și se decorează cu cordoane de aluat. Se lasă să mai crească 10 min., se unge cu ou bătut și se coace 50 min. în cuptorul încins la 200 ºC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*