Pârjoale de pasăre cu roșii

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 400 g piept de pasăre tocat • 1 ou • 2 linguri pătrunjel tocat • sare, piper
Salată: • 400 g roșii cherry
• 2 cepe roșii • 1 pâine cia­batta • 150 g măsline verzi
• 4 linguri ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi • 1,5 lin­gură aceto balsamico alb

Se frământă carnea cu ceapă tocată, ou, sare, piper și pătrunjel. Se dă la frigider 30 min.
Cu mâinile umede, se modelează biluțe din acest amestec, se unge cu ulei și se așază pe grătarul mediu de încins 25 min. Se întorc în tot acest timp, cu țepușa, ca să se coacă uniform.
Pentru salată, se taie roșiile jumătăți și se amestecă într-un castron cu ceapa tăiată semiluni. Se adaugă măslinele și se amestecă. Se taie pâinea cu­­bulețe și se prăjește fără adaos de grăsime, apoi se toarnă 1 lingură ulei. Se prepară un dres­sing din restul de ulei, usturoi pisat și oțet balsamic. Se repartizează salata în boluri și se stro­pește cu dressing. Se servește cu pârjoale și crutoane.
Preparare:  80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*