Parfait de Grand Marnier pe portocale flambate

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Desert de zile mari marca Jakob Hausmann: aroma fină a  lichiorului pe bază de coniac și portocale amare este completată de mirodenii bine alese

Jakob Hausmann este maestru bucătar și patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 6 gălbenușuri • 200 g zahăr
• 300 g frișcă bătută
• 60 ml Grand Marnier
• 2 batoane de vanilie
• 50 g fistic • 5 portocale • ghimbir

1 Se prepară parfaitul: se bat la bain-marie gălbenușurile cu zahăr și miezul de vanilie.
Se lasă să se răcească și se adaugă sucul de la 2 portocale, coaja rasă de la1/2 portocală și Grand Marnier. Se înglobează frișca. Se toarnă în forme și se dă la congelator cel puțin 5 ore.
2 Se decojesc 3 portocale şi se filetează segmentele. Din 30 g zahăr şi puţin unt se prepară un caramel auriu, se stinge cu suc de portocale. Se adaugă segmentele de portocale, se încăl­zeşte bine şi se flambează cu Grand Marnier. Se presară cu fis­ticul uşor prăjit şi ghimbir ras.
3 Cu 20 min. înainte de servire, se scoate parfaitul din frigider. Se servește cu sos de portocale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*