Parfait de căpșuni

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 10 felii
• 600 g căpșuni • 6 fire mentă
• 5 gălbenușuri • 125 g zahăr pudră • 400 g frișcă

1 Se pasează căpșunile, dar nu foarte mărunt, astfel încât să mai rămână bucățele întregi. Se toacă menta.
2 Se bat gălbenușurile cu zahăr pudră în bain-marie până ce capătă o consistență cremoasă. Se scoate castronul din baia de apă fierbinte și se bate crema cca 5 min. până se răcește. Se înglobează piureul de căpșuni și menta tocată, urmate de frișca bătută. Se toarnă crema într-o formă de chec (1,5 l)  tapetată cu folie transparentă; se nivelează și se dă la congelator cca 5 ore.
3 Înainte de servire, parfaitul se scoate de la frigider și se lasă să se odihnească 10 min. Se răstoarnă apoi pe un platou și se desprinde folia; se taie felii parfaitul și se servește decorat cu căpșuni și mentă.

Sfat: Parfaitul se va tăia perfect și foarte ușor, în felii de aceeași grosime, cu ajutorul unui cuțit mare plonjat puțin în apă fierbinte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*