Parfait cu fructe confiate

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Maria Ungureanu, bucătar-șef la res­ta­urantul Maxim din centrul Bucureștiului,
pregătește o înghețată super-rafinată

Ingrediente pentru 10 porții
• 100 g zahăr
• 100 g miere
• 40 g prune uscate
• 40 g portocale confiate
• 40 g caise uscate
• 3 albușuri
• 50 ml lichior de  portocale
• 5 g gelatină
• 300 ml smântână dulce
• zmeură de decor
Jumătate din cantitatea de zahăr se topește cu mierea pe foc, până se atinge temperatura de 60 ˚C. Se dă deoparte.
Se bate frișca și se dă la rece. Se bat albușurile spumă și se adaugă jumătate din cantitatea  de zahăr sub formă de ploaie. Apoi se încorporează mierea și zahărul topite pe foc, amestecând energic. Se adaugă frișca bătută spumă și gelatina înmuiată în prealabil, amestecând lejer.
Se adaugă fructele și lichiorul de portocale, continuând amestecarea lejer, cu telul.
Se tapetează o formă cu folie de plastic și se așază compoziția rezultată. Se dă la rece minimum 4-5 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*