Papanași cu caise

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g brânză de vaci • 50 g unt moale 
• 1 ou • 1 praf de sare
• 250 g făină • ½ linguriță praf de copt • 20 caise • 20 cubulețe de zahăr
• 250 g caș dulce ras • 150 g zahăr pudră 
• 180 g unt topit

Se bate brânza de vaci cu untul moale. Se bate oul cu 1 praf de sare și se înglobează în amestecul de brânză, urmate de făina amestecată cu praful de copt. Se dă aluatul la frigider și se lasă să se odihnească cca 15 min.
Se golesc caisele de sâmburi; în locul sâm­burilor se pun cuburi de zahăr. Se mai frământă o dată aluatul și se împarte în bucăți egale; se um­plu cu fructe. Se modelează găluște și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se reduce fo­cul și se lasă să fiarbă găluștele 10 min. Se scot găluștele, se pun pe farfurii și se presară caș ras și zahăr. Se toarnă deasupra unt topit.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*