Papanași cehești

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 240 g telemea de oaie • 100 g griș • 2 chifle vechi de-o zi
• 4 linguri pătrunjel • 2 ouă
• 200 g slăninuță • sare

Se rad chiflele. Se rade brânza și se amestecă împreună cu grișul, 2 linguri pesmet, 2 linguri pătrunjel tocat, ouă și 1 praf de sare; se va obține un aluat moale.
Se modelează găluște și se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Se fierb până ce urcă la suprafața apei, apoi se scurg.
Între timp, se prăjește slăninuța într-o tigaie. Separat, se prăjește și restul de pesmet, fără adaos de grăsime.
Găluștele se servesc cu pesmet, slăninuță și pătrunjel tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*