Panna cotta

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 foi gelatină
• 200 ml lapte integral
• 250 ml frișcă
• 1 păstaie de vanilie
• 100 g zahăr
• ciocolată amăruie de decor

Gelatina se lasă la înmuiat în puțină apă rece cca 5 min. Se toarnă într-o crăticioară laptele și frișca. Se crestează batonul de vanilie și se scoate miezul, cu vârful cuțitului; se pune în lapte, apoi se adaugă păstaia și zahărul și se dau în clocot.
Se scoate apoi din vas păstaia de vanilie. Gelatina se dizolvă în laptele cald cu frișcă, amestecând repede. Se clătesc cu apă rece formele de panna cotta și se toarnă compoziția de vanilie;
se dă la frigider cel puțin 4 ore. Se răstoarnă pe farfurii panna cotta și se servește cu fulgi de ciocolată.
Preparare: 30 min.
La frigider: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*