Panna Cotta cu sos de fructe

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• ½ baton de vanilie
• 600 ml frișcă
• 80 g zahăr pudră
• 4 foi gelatină • 100 ml apă
• 300 g piersici sau nectarine
• 1 lingură lichior de migdale
• 1/2 lingură suc de lămâie
• frunze de lămâiță

Se crestează pe lung batonul de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuțitului și se așază într-o crăticioară. Se adaugă păstaia de vanilie, frișca și 60 g zahăr. Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se lasă să mai fiarbă cca 8 min. la foc moale, amestecând. Se dizolvă gelatina în apă rece.
Se ia de pe foc amestecul de frișcă și se lasă să se răcorească puțin, amestecând continuu, ca să nu se formeze o pojghiță la suprafață. Se dizolvă înăuntru foile de gelatină stoarse în prealabil. Se repartizează compoziția în forme și se lasă să se răcească. Apoi se dă la frigider 5 ore.
Se spală piersicile, se golesc de sâmburi și se taie cuburi. Se amestecă restul de zahăr cu lichior și se toarnă peste fructe. Se încălzește compoziția la foc moale și apoi se dă în clocot. Se lasă să fiarbă puțin la foc moale și se adaugă suc de lămâie. Apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se desprinde panna cotta de pe marginile formelor cu un cuțit bine ascuțit și se răstoarnă pe farfurii. Se toarnă sosul peste desert și se decorează cu frunze de lămâiță.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*