Panna cotta cu ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
La frigider: 6 ore
• 500 ml frișcă • 50 g zahăr
• 100 g ciocolata amăruie (cel puțin 60% cacao)
• 2 lingurițe praf de gelatină
• o bucățică de unt cât o nucă pentru uns formele
Sos:
• 300 g prune • 50 g zahăr
• un praf de cardamom

Se toarnă frișca într-o oală și se adaugă zahăr; se încălzește până sub punctul de fierbere.
Se ia vasul de pe plită și se adaugă ciocolata amăruie ruptă bucăți. Se lasă să se topească.
Între timp, se înmoaie gelatina într-o ceașcă, în apă rece, cca 10 min. Se adaugă apoi în compoziția de ciocolată și se ames­tecă, pentru a se dizolva.
Se ung cu unt 4 boluri și se toarnă înăuntru cre­ma de ciocolată; se lasă să se întărească la frigider peste noapte.
Se prepară sosul: prunele se golesc de sâmburi, se așază într-o crăticioară și se adaugă 100 ml de apă, zahăr și cardamom. Se dau în clocot și se lasă apoi să fiarbă cca 10 min. Apoi se lasă să se răcească.
Cu câteva minute înainte de servire se scoate panna cotta din frigider și se răstoarnă din forme pe far­furii pe care s-a amplasat deja o oglindă de sos de prune. Se servește imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*