Pandișpan cu smochine

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Pandișpan cu smochine
Desert tradițional din Croația
4 porții / Preparare: 75 min.
• 6 ouă • 6 linguri zahăr • 6 linguri lapte
• 6 linguri făină • 1 lingură praf de copt
• 1 praf de sare
Umplutură:
• 250 ml frișcă • 250 g brânză de vaci grasă • 4 linguri zahăr • câteva picături
de esență de vanilie • 500 g smochine proaspete

Se bat gălbenușurile cu zahăr; se înglobează laptele, bătând cu telul; la final se încorporează făina amestecată cu praf de copt. Se adaugă apoi albușurile bătute cu 1 praf de sare și se omogenizează.   Se toarnă aluatul în forma de tort tape­tată cu hârtie de copt. Se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 170 °C, apoi se scoate și se lasă să se răcească.
Se bate frișca rece și se amestecă împreună cu brânza de vaci, zahăr și vanilie. Se taie blatul pe 2 niveluri, se umple cu cremă, se acoperă cu cremă și se ornează cu smochine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*