Pancakes cu dulceață de rubarbă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 32 bucăți
Pancakes: • 1250 ml lapte • 80 g zahăr • 1 cub drojdie proaspătă (42 g)
• 100 g unt topit și răcorit • 1 ou • 2 gălbenușuri • 1 praf de sare
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă • 750 g făină • ulei
Cremă: • 250 g brânză de vaci semidegresată • 1 lingură lapte
• 1 lingură rom • 100 g zahăr pudră • 1 plic zahăr vanilat
Gem: • 250 g tije de rubarbă decojite și tocate
• 220 g zahăr • 1 păstaie de vanilie despicată

Gem: se așază într-o cratiță largă rubarba cu zahăr și păstaia de vanilie și se adaugă 2 linguri de apă. Se încălzesc la foc moale până ce se topește zahărul. Apoi se mărește flacăra și se lasă să fiarbă 15–20 min. Când se îngroașă, se scoate păstaia de vanilie și se toarnă gemul în borcane. Se închid ermetic. Apoi se amestecă toate ingredientele pentru cremă; se pune deoparte.
Pancakes: se încălzeș­te laptele și o parte se toarnă într-un castron mai mare; se adaugă zahărul și drojdia zdrobită și se lasă să crească. Se adaugă unt, ou, gălbenușuri, coa­jă de lămâie rasă și sare; se înglobează treptat făina și restul de lapte. Se acoperă cu un prosop textil și se lasă să crească la cald. Apoi se coc în tigaie porții de aluat, ca niște clătite obișnuite, care se servesc cu cremă și gem.
Preparare: 2 ore și 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*