Pancakes americane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 90 min.
• 7,5 g drojdie • 200 g zahăr fin
• 150 g făină • cca 250 ml lapte călduț
• 1 praf de sare • 1 ou mare
• 100 g unt • ulei pentru prăjit
• 50 g zahăr pudră
• 1 linguriță scorțișoară măcinată

Se zdrobește drojdia într-o ceșcuță și se adaugă 100 g zahăr; se omogenizează, apoi se adaugă 30 g făină și 80 ml lapte.
Se amestecă, se acoperă și se lasă să crească la căldură.
Se amestecă restul de făină cu sare, se adaugă maiaua, gălbenușul bătut, untul topit și restul de lapte căl­duț; se amestecă până ce se obține un aluat fluid (dacă e nevoie, se mai adaugă puțin lapte).
Se acoperă aluatul cu un prosop textil și se lasă să crească la căldură până ce-și dublează volumul.
Se bate albușul, se înglobează în aluat și se lasă să se mai odihnească puțin compoziția.
Se unge tigaia cu ulei și se încălzește; se toarnă câte o porție de aluat și se coace.
Clătitele fierbinți se pudrează cu zahăr amestecat cu scorțișoară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*