Pâinițe de spiriduși

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 14 felii
Aluat
•600 g mere •sucul de la o lămâie •125 g smochine •125 g nuci •50 g coajă de portocală glasată și tocată •125 g stafide
•100 g zahăr brun •1 linguriță cu vârf scorțișoară •1/4 linguriță cuișoare măcinate
•2 linguri rom •350 g făină •1 plic praf de copt •125 g unt
•1 praf sare •1 ou
Ornat
•150 g zahăr pudră •1-2 linguri suc de lămâie
•8 cireșe confiate •2-3 smochine uscate
•8 jumătăți de nuci

Se decojesc merele, se rad și se amestecă împreună cu suc de lămâie. Se taie mărunt smochinele. Se toacă nucile. Se amestecă într-un castron merele, smochinele, stafidele, nucile, coaja de portocală, zahărul, mirodeniile și romul. Se lasă să se odihnească peste noapte.
A doua zi, se încinge cuptorul la 175 ºC. Se frământă un aluat din făină, praf de copt, bucă­țele de unt, sare, ou și compoziția de fructe. Se așază într-o formă de cozonac (1,5 l) unsă. Se coace 1 oră. Se scoate și se lasă să se răcorească puțin.
Pentru ornat, se ames­tecă zahărul pudră cu suc de lămâie, luând naștere o glazură groasă. Se repartizează în strat gros pe suprafața pâiniței și se presară cireșe confiate, bucățele de smochine uscate și jumătăți de nuci. Se lasă să se răcească. Până în momentul servirii pâinița se păstrează înfășurată în folie de aluminiu.

Per felie: 415 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*