Pâine integrală

Credit foto: Maksim-Shebeko/Fotolia.com_
Credit foto: Maksim-Shebeko/Fotolia.com_
Credit foto: Maksim-Shebeko/Fotolia.com_

Ingrediente pt. 1 pâine de 500 g
• 350 g făină integrală de grâu
• 150 g făină albă
• 1 cub de drojdie (25 g)
• 1 linguriță de miere
• 1 linguriță de sare
• 350-360 ml apă călduță
• 2 linguri ulei

Într-o ceașcă se amestecă drojdia cu mierea, 1 lingură de apă călduță și 1 lin­guriță de făină. Se lasă puțin la dospit, la căldură.
Între timp se cerne făina într-un castron mare, apoi se adaugă maiaua crescută, sarea, apa călduță și se frământă, adăugând treptat apă și cele 2 linguri de ulei. Se frământă 15-20 min., până ce aluatul se desprinde de mâini. Apoi aluatul se lasă la dospit, în castron, acoperit cu un șervet umezit, timp de 1 oră, la căldură.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge o tavă de cozonac cu puțin ulei și se presară făină sau se tapetează cu hârtie de copt. Se așază pâinea (căreia i se dă în prealabil o formă). Se dă la cuptor cca 1 oră. Apoi se scoate din tavă și se în­fă­șoară într-un șervet curat, ca să nu se usuce, și se lasă la răcit.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*