Pâine cu nuci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

24 felii / Preparare: 1 oră și 50 min.
• 1 cub drojdie • 1 linguriță miere
• 1 kg făină integrală
• 100 g se­mințe de in
• sare • 100 g se­min­țe de susan
• 300 g nuci tocate

În robotul de bucătărie se a­­mes­tecă 1 l de apă caldă cu droj­die și 1 linguriță de miere.
Se adaugă făina, sarea, semințele de in, susanul și nucile.
Se frământă cu mixerul cca 5 min.
Se ung cu unt și se tapetează cu făină 2 forme de chec; se repartizează aluatul.
Se acoperă cu folie transparentă.
Se așază în cupto­­rul încălzit la 50 ºC, având alături o cană de apă fierbinte.
Se lasă să crească 30 min.
Pâinile se coc 1 oră la 220 °C (sunt gata când sună a gol). Se lasă să se răcească și se servesc cu brânză de vaci și ceapă verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*