Pâine cu nuci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB8 porții / Preparare: 2 ore
Aluat: • 1 cub drojdie
• 2 lingurițe zahăr • 200 ml apă caldă
• 250 g făină de secară
• 125 g tărâțe de grâu
• 1 linguriță de sare
• 50 g nuci măcinate • 50 g nuci tocate
Umplutură:  • brânză • măsline

Se frământă aluatul dintr-un cub de drojdie, 2 lin­gu­rițe zahăr, 200 ml apă caldă, făină de secară, tărâțe de grâu, sare și nuci.
Se acoperă aluatul și se lasă să crească 45 min. la căldură, ferit de curenții de aer.
Se așază apoi în formă și se lasă să mai crească 30 min. Se coace pâinea 30 min. și se fac tartine cu brânză, măsline, după fantezie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*