Pâine cu fructe

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 20 felii
•350 g făină •40 g drojdie
•1 linguriță zahăr •100 g curmale •100 g smochine
•100 g stafide •100 g prune uscate •100 ml rom
•50 g peltea •1 linguriță scorțișoară
•50 g unt •100 g nuci măcinate
•50 g sirop de căpșuni

Se cerne făina și se face o gropiță la mijloc. Se prepară apoi o maia: se dizolvă dro­j­dia zdrobită și zahărul în 2 linguri de apă; se toarnă în gropiță și se acoperă; se lasă să crească la căldură 10 minute. Se taie mărunt curmalele, smochinele și prunele; se adaugă la maia, cu stafide, rom, peltea, scorțișoară, unt, 80 ml apă și nuci; se fră­mântă un aluat omogen.
Cuptorul se încinge la 180 °C. Se așază aluatul într-o formă de cozonac unsă; se acoperă și se lasă să crească la căldură până ce-și dublea­ză volumul. Se coace la cup­tor 50–60 min. Se scoate și se lasă să se răcească 60 minute.
Se unge cozonacul cu si­rop, puțin încălzit; se presară fulgi de migdale prăjiți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*