Paella

Credit foto: ShopArtGallery/2012/shutterstock.com
Credit foto: ShopArtGallery/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 6 pulpe de pui fără piele
• 2 linguri ulei de măsline
• 250 g chorizo feliat (salam uscat foarte picant)
• 75 g pancetta (kaizer) tăiat cuburi
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 2 ardei grași roșii
• 150 g fasole verde
• 2 lingurițe boia dulce • 500 g orez
• 1 ¼ l supă de pui • 1 kg midii
• 300 g creveți curățați (cruzi, cu carapace) •pătrunjel
• felii de lămâie

1 Se taie bucăți pulpele de pui. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare: se prăjesc bucățile de pui; se scot și se prăjesc în locul lor chorizo și pancetta.
2 Se toacă ceapa și usturoiul. Se cu­ră­ță ardeiul gras și se taie fâșii. Se a­dau­­gă toate la chorizo și se călesc 3 min. Se adaugă fasolea verde și bu­că­țile de pui; se condimentează cu boia. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 1 min. Se adaugă orez și supă; se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă cca 15–20 min., până ce orezul este fiert. Se poate adăuga puțin șofran.
3 Se curăță midiile sub jet de apă rece și se îndepărtează exemplarele deschise. Se așază în cratiță împreună cu creveții. Se fierb fără capac, până ce se deschid midiile și se fierb creveții. Se adaugă 1 lingură pătrunjel tocat și se servește garnisit cu lămâi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*