Pachețele dulci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 200 g amestec de fructe uscate (caise, prune, pere, mere)
• 8 foi de aluat de orez rotunde
• apă călduță • ulei
Sos:
• 5 linguri miere
• 1 lingură suc de lămâie
• ½ linguriță scorțișoară măcinată

Se taie mărunt fructele uscate.
Se înmoaie în apă călduță foile de orez; când s-au înmuiat, se lasă să se scurgă.
Se așază la mar­ginea fiecărei foi câte o por­ție de fructe.
Se pliază foaia la ambele capete și se rulează ca o sarma.
Se lasă să se usuce pache­țelele și se prăjesc în ulei încins, până ce devin crocante.
Între timp se amestecă mierea cu suc de lămăie și scorțișoară și acest sos        se servește cu pachețelele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*