Pachețele de vinete

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 60 min.
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 700 g roșii • 7 linguri ulei de măsline
• sare, piper
• zahăr • 1 vânătă (cca 500 g)
• 1 dovlecel
• frunzulițe de cimbru

Se decojesc roșiile și se taie cuburi. Se încinge 1 lingură ulei și se călesc 1/2 din cantitățile de ceapă și usturoi tocate; se adaugă 2/3 din roșii și se călesc. Se con­dimen­tează cu sare, piper și un praf de zahăr și se pasează cu mixerul. Se păstrează la cald.
Se spală vânăta și se îndepăr­tează cotorul. Din mijloc se taie 8 felii subțiri, se sărează și se lasă să se pătrundă cca 10 min. Se taie cuburi restul de pulpă de vânătă și dovlecelul.
Se încing 2 linguri ulei și se călește restul de ceapă și usturoi. Se adaugă cuburile de legume și se prăjesc. Se adaugă și restul de roșii, sare, piper și 1 lingură de cimbru tocat.
Se șterg feliile de vinete și se rumenesc pe ambele fețe în res­tul de ulei. Într-o ceașcă, se așază câte 2 felii de vinete și se umple cu ghiveci; feliile de vinete se pliază deasupra. Pachețelele astfel obți­nute se răstoarnă pe farfurii și se servesc cu sos de roșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*