Pachețele de vară

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 20 pachețele
Pachețele
• 300 g tofu • 2 cm rădăcină de ghimbir • 1 linguriță zahăr • ½ lingură oțet de orez
• 100 ml sos de soia • 1 cățel de usturoi • 200 g tăiței de orez • 2 castraveți
• 3 morcovi • 250 g ridiche albă • 4 cepe verzi
• 20 foi rotunde de orez (de la magazinele de delicatese asiatice)
Sos
• 1 ardei iute • 50 ml sos de soia • 3 linguri sos de pește
• 1 lingură oțet de orez • 1 lingură zahăr • 1-2 căței de usturoi
• 100 ml apă caldă

Se taie tofu în 20 de bețișoare. Se rade ghimbirul și se dizolvă zahărul în oțet. Se amestecă împreună cu sosul de soia, ghimbirul și usturoiul pisat. Se așază tofu în această marinată și se lasă să stea circa 2 ore.
Tăițeii de orez se așază într-o oală cu apă rece; se lasă să se înmoaie cca 15 min. Apoi se scurg tăițeii și se pune apa la fiert. Când clocotește, se reașază tăi­țeii și se lasă să fiarbă cca 2 minute. Se scurg și se trec prin jet de apă rece.
Se curăță castraveții, morcovii și ridichea și se spală, împreună cu ceapa verde. Se taie bețișoare morcovii și ridichile. Se curăță castraveții de semințe și se taie și ei bețișoare. Bețișoarele de legume trebuie să fie la fel de lungi ca acelea de tofu.
Se încearcă dacă se pot rula foile de orez. Dacă nu, se unge fiecare foaie pe o față și pe alta cu apă călduță și se așază pe o suprafață umedă sau se poate ține fiecare foaie sub jet de apă călduță, pentru a se înmuia. Când foile sunt suficient de umede, se desfac și se așază deasupra bețișoare de tofu, tăiței de orez transparenți și bețișoare de le­gume. Se pliază marginile foii peste um­plutură și se rulează strâns. Ruladele se așază pe un fund de lemn umed sau pe foi de salată.
Se prepară sosul: se spală ardeiul, se curăță de semințe și pielițe și se toacă pulpa. Într-un castron se amestecă so­sul de soia, sosul de pește, oțetul, za­hărul și usturoiul tocat. Se amestecă până ce se dizolvă cristalele de zahăr. Se adaugă ardeiul iute tocat și apa; se amestecă și se servește alături de rulouri, pentru a fi înmuiate în sos.
Preparare: 50 min. Marinare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*