Pachețele de primăvară

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 2 cepe • 2 linguri ulei de măsline
• 500 g amestec congelat de legume chine­zești
• sare, piper • 200 ml sos de soia
• 2 plicuri orez jasmin fiert
• 16 foi de aluat de orez • ulei

Se curăță ceapa, se toacă și se prăjește în ulei de măsline încins într-o tigaie.
Se adaugă legumele, 1 lin­guriță de piper, sare și sosul de soia.
Se fierbe sub capac cca 15 min., apoi se scoate capacul și se fierbe la foc moale până ce se evaporă tot lichidul.
Se adaugă orezul la com­poziția de legume, redu­cându-se focul. Se încălzește la foc moale, apoi se lasă să se răcească compoziția.
Se înmoaie aluatul de orez. Se modelează chif­te­luțe din compoziția de orez și se așază fiecare în mij­locul unei foi de aluat; se pliază capetele foii și se rulează. Se prăjesc pachețelele într-o tigaie cu ulei foarte bine încins.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*