Ouă umplute în stil italian

credit foto: Burda Romania
credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•8 ouă
•1 ceapă mare
•2 linguri unt
•1 conservă mare roșii
decojite (850 g)
•2 căței de usturoi
•nucșoară
•oregano
•boia
•sare, piper
•200 g brânză gorgonzola
•3 linguri smântână

Preparare
1. Se curăță și se toacă usturoiul. Se fierb tari ouăle, timp de cca 10 min. Între timp, se curăță și se toacă mărunt ceapa și se călește în cele 2 linguri unt. Se adaugă roșiile din conservă, cu tot cu sucul lor, zdrobite în prealabil cu furculița. Se adaugă usturoiul tocat. Se dă în clocot și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează după gust cu piper, sare, boia și 1 linguriță oregano tocat.
2. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se decojesc ouăle
și se taie jumătăți pe lung. Se scot gălbenușurile și se pasează împreună cu brânza gorgonzola zdrobită, cele 3 linguri de smântână dulce, nucșoară și piper. Se umplu ouăle cu această compoziție.
3. Într-o formă de gratin unsă în prealabil, se toarnă sucul de roșii și se așază ouăle umplute cu brânză; se coc la cuptor timp de cca 15 min.

preparare: 35 min., la foc: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*